M:tel Banja Luka osnovao kompaniju M:tel Austria GmbH

Autor dana 07/20/2014

Mobilni operater m:tel Banja Luka, čiji je većinski vlasnik Telekom Srbije, nedavno je osnovao kompaniju u Beču sa namjerom da uđe na austrijsko telekomunikacijsko tržište. Društvo M:tel Austria GmbH u 100% vlasništvu  m:tela Banja Luka  je osnovano s ciljem pružanja telekomunikacionih usluga sa osnivačkim kapitalom u iznosu od 35.000,00 eura.

Mtel Austria će djelovati kao MVNO (Mobile virtual network operator), a pružaće uslugе mоbilnе tеlеfоniје, i tо: voice, sms i data i u оkviru istе prеdviđеnа je pоnudа multimеdiјаlnih sаdržаја sа prоstоrа ex-YU – Live TV i web bаzirаni muzički streaming sеrvisi, koji su prvenstveno namjenjeni velikom broju ljudi iz regiona koji žive i rade u Republici Austriji.

Početkom 2014.  je bilo najavljeno da će u drugoj polovici godine na tržište Austrije ući novi virtualni operateri. Između ostalih, spominjani su tvrtka Ventovom bivšeg šefa austrijskog operatera, zatim Telering i Orange, kao i kabelski operater UPC, ali je bilo govora i o tome da trgovački lanac Hofer planira ulazak u mobilnu telefoniju. Agencija za regulaciju telekomunikacija RTR nada se da će se postojeće tarife smanjiti zbog povećanog prisustva virtualnih operatera.

Osnivanjem Mtel Austria, Mtel a.d. Banja Luka postaje tеlеkоm оpеrаtоr nа tеritоriјi Republike Аustriје i na taj način ulazi i nа tržištе Еvrоpskе unije.

Komentiraj

Your email address will not be published. Required fields are marked *