Ponovno propala prodaja Telekom Slovenije?

Autor dana 06/17/2015
telekom_slovenije

Iako se činilo kako će biti prihvaćena prodaja Telekom Slovenije britanskom Cinvenu, to se ipak nije dogodilo jer Slovenski državni holding nije zadovoljan ponudom koju su dobili od Cinvena jer ju smatraju previše riskantnom.

Ipak, oni naglašavaju da su spremni na zaključenje transakcije pod uvjetima koje su iznijeli Cinvenu prije tjedan dana. Naime, prošlog tjedna pokazalo se kako Cinven želi promjenu nekih uvjeta ugovora o kupovini 72,75 posto udjela u bivšem slovenskom monopolistu i najvećem telekomu u susjednoj nam državi za koji se natjecao i vlasnik Hrvatskog Telekoma Deutsche Telekom.

Ključna promjena koju Cinven traži je da se pričeka dok lokalni regulator ne donese odluku o prodaji poslovanja Telekom Slovenije u Makedoniji, kao i akviziciju mobilnog virtualnog mrežnog operatora Debitela. U Cinvenu naime procjenjuju da kupnja Telekom Slovenije, odnosno cijena ipak ovisi o tome što se će dogoditi u ova dva slučaja.

Na to, u Slovenskom državnom holdingu, koji predstavlja država i sve uključene u prodaju od strane države, nisu htjeli pristati, iako je prema nekim izvorima cijena koja je ponuđena između 110 i 130 eura po dionici, ovisno o rješavanju ovih dviju ključnih prepreka u prodaji.

 

 

ictbusiness.info

Komentiraj

Your email address will not be published. Required fields are marked *